Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bărbații cu barbă sunt considerați de femei mai atrăgători (studiu)

Bărbații care au început de barbă sunt preferați de femei pentru relațiile de scurtă durată, în timp ce aceia care au barba mai mare sunt favoriți pentru legături de lungă durată, potrivit unei cercetări realizată de o echipă de specialiști de la Școala de Psihologie din cadrul Universității din Queensland, Australia. Concluziile studiului au fost publicate în Journal of Evolutionary Biology, informează Medical News Today.

Oamenii de știință au pornit de la concluziile antagonice ale unor cercetări cu privire la aspectele fizice care îi fac pe anumiți bărbați să fie considerați mai atrăgători de reprezentantele sexului opus.

Mai multe studii au arătat că, pe termen scurt, bărbații cu trăsături masculine accentuate — cum ar fi maxilarul lat și o arcadă mai pronunțată — sunt considerate mai atrăgătoare. Potrivit altor cercetări, specialiștii au aflat că pentru relațiile pe termen lung femeile preferă bărbații cu trăsături masculine mai puțin accentuate, percepându-i pe aceștia ca fiind mai grijulii și mai atenți.

Totuși, deși bărbile reprezintă trăsături masculine accentuate, în cadrul unor studii a reieșit că bărbații cu păr facial sunt alegerea preferată pentru relații de lungă durată în locul celor rași.

Pentru a afla de unde provine această diferență, oamenii de știință au fotografiat 36 de bărbați în trei stadii de creștere a părului facial: rași, cu început de barbă și cu barbă lungă (de cel puțin patru săptămâni). În plus, fotografiile a 16 dintre aceștia au fost modificate pentru a accentua sau a diminua trăsăturile masculine sau feminine.

Oamenii de știință au cerut apoi unui număr de 8.520 de femei să vizioneze toate pozele, să clasifice gradul de atractivitate a fiecărui bărbat și să exprime cât de atrăgători îi consideră pe aceștia pentru relații de scurtă și de lungă durată.

În general, dintre bărbații fără barbă, trăsăturile masculine erau considerate cel mai puțin atrăgătoare. Următorii în top au fost cei cu trăsături feminine, iar cele mai atrăgătoare au fost chipurile din fotografiile nemodificate.

Evaluând efectele părului facial în opinia femeilor în ceea ce privește atractivitatea, cercetătorii au aflat că bărbații cu început de barbă erau considerați cei mai atrăgători în comparație cu cei cu bărbi mai mari sau cu cei proaspăt rași.

Însă, în ceea ce privește relațiile, oamenii de știință au observat că femeile îi găseau pe bărbații cu barbă drept cei mai atrăgători pentru relații de lungă durată. Cei cu început de barbă și cei proaspăt rași au fost preferați pentru relații de scurtă durată.

Potrivit echipei de cercetători, explicația constă în faptul că începutul de barbă și mai ales barba mai lungă maschează trăsăturile considerate de femei ca fiind neatrăgătoare, reprezentante de trăsăturile prea masculine sau prea feminine.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

2 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

3 VIDEO Ea este jandarmerița care mestecă gumă în timp ce gazează mortal un om!

4 Halep, sărut pasional, în văzul tuturor, cu noul iubit. Simona îşi face vacanţa la mare cu miliardarul Toni Iu…

5 Îl va asculta cineva? Rareș Bogdan: Nimeni nu poate sta în fața unui candidat PNL-USR-PLUS la București sau în…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde