Bărbatul care a accesat ilegal conturile a numeroase actrițe pentru a fura poze nud, condamnat la închisoare

Bărbatul care a accesat ilegal conturile a numeroase actrițe pentru a fura poze nud, condamnat la închisoare

Un bărbat de 36 de ani a fost condamnat în SUA la 18 luni de închisoare pentru a fi difuzat în 2014 imagini nud ale unor celebrități precum Jennifer Lawrence sau Kate Upton, relatează EFE.

Conform sentinței, Ryan Collins, originar din Pennsylvania, a accesat ilegal peste 50 de conturi de Apple și Google ale unor persoane, printre care și multe celebrități din lumea spectacolului, potrivit procuraturii americane.

Între noiembrie 2012 și septembrie 2014, Collins a trimis mail-uri potențialelor sale victime sub aparența unor comunicate oficiale din partea Apple sau Google pentru a-i furniza numele utilizatorului și parola.

El a accesat apoi conturile și a furat date personale, inclusiv imagini și videoclipuri pe care le-a postat apoi pe internet. Anchetatorii au identificat peste 600 de victime ale lui Collins, dintre care multe din industria spectacolului.

Difuzarea masivă pe internet a unor fotografii nud, sau private ale celebrităților — cunoscută drept 'Celebgate' — a afectat vedete precum Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Kate Upton, Kim Kardashian, Rihanna, Scarlett Johansson, Mary Elizabeth Winstead și Kirsten Dunst.

Collins a fost declarat vinovat de aceste acuzații în luna mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...