Bărbatul care a împușcat 26 de oameni într-o biserică baptistă din Texas s-a sinucis

Bărbatul care a împușcat 26 de oameni într-o biserică baptistă din Texas s-a sinucis

Bărbatul care a deschis focul sâmbătă într-o biserică baptistă din Texas, ucigând cel puțin 26 de persoane, s-a sinucis cu un foc de armă, a anunțat șeriful comitatului Wilson, Joe Tackitt, într-un interviu acordat luni dimineața postului CBS News, informează Reuters.

Potrivit lui Tackitt, a avut loc un schimb de focuri între bărbatul înarmat și doi cetățeni care aveau la rândul lor arme, în timpul unei urmăriri cu mașini după atacul din biserică.

"Au fost câteva schimburi de focuri, cred, inclusiv pe drum, iar apoi mașina atacatorului a cedat. Credem că în acel moment atacatorul și-a tras un glonț care i-a cauzat moartea", a spus șeriful.

Duminică, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), un "bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani", "îmbrăcat tot în negru", înarmat cu o pușcă de asalt și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas, au informat autoritățile locale.

El și-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care și-a luat arma și l-a înfruntat. Atacatorul a reușit să fugă, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea.

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanță de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morți, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria