Barcelona: Peste 4.000 de cazuri de gastroenterită de la o apă îmbuteliată infectată

Barcelona: Peste 4.000 de cazuri de gastroenterită de la o apă îmbuteliată infectată

Peste 4.000 de persoane au fost afectate de o epidemie de gastroenterită în regiunea Barcelona după ce au băut apă îmbuteliată infectată cu materii fecale, dintr-un lot distribuit mai multor companii, au anunțat luni autoritățile medicale locale, citate de AFP.

Potrivit Departamentului de Sănătate al Guvernului comunității autonome Catalonia, 4.146 de persoane au fost tratate în urma unor simptome ca greață, vărsături sau febră, după ce au băut din această apă. Șase dintre ele au fost spitalizate.

"Este prima oară când un norovirus este descoperit într-o apă îmbuteliată", a declarat Albert Bosch, profesor de microbiologie la Universitatea din Barcelona, însărcinat cu analizele apei.

Potrivit Departamentului de Sănătate al Guvernului comunității autonome Catalonia, apa a fost îmbuteliată în principatul Andorrei de firma Eden Springs.

"Ar fi putut intra accidental în contact cu ape contaminate cu materii fecale. Se întâmplă când în apa potabilă de la robinet ajung într-un fel sau altul materii fecale. Este vorba însă de apă îmbuteliată și nu știm cum s-a putut întâmpla un asemenea lucru", a precizat el.

Epidemia s-a produs la 15 aprilie. Firma responsabilă a anunțat că a retras de pe piață 6.150 de sticle care fuseseră repartizate unui număr de 925 de întreprinderi din Barcelona și orașul Tarragona.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /