Barna: Comitetul politic al USR a validat candidaţii la europarlamentare

Barna: Comitetul politic al USR a validat candidaţii la europarlamentare

Comitetul politic al USR a validat candidaţii la europarlamentare, formaţiunea propunându-şi ca anul următor să ajungă la 20.000 de membri şi 800 de filiale, a declarat, sâmbătă, preşedintele partidului, Dan Barna.

"Avem în desfăşurare Comitetul politic al Uniunii Salvaţi România (...) Punctul 1 pe ordinea de zi a fost validarea de către comitetul politic a rezultatului alegerilor interne pentru lista USR pentru europarlamentare. 43 de colegi care se află pe această listă. (...) Au fost peste 5.000 de membri ai partidului care au votat această listă şi, conform statutului, lista urma să fie validată de biroul naţional, s-a întâmplat în această dimineaţă şi de comitetul politic. Am avut discuţiile şi dezbaterea pe acest subiect şi cu 99%, cum e frumos într-o democraţie şi nu în unanimitate, cum ar fi fost într-o dictatură, lista a fost validată. În momentul de faţă USR are în mod oficial lista candidaţilor pentru europarlamentare, toţi cei 43 de colegi au fost validaţi de comitetul politic", a spus Barna, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, din comitetul politic al USR fac parte 104 de persoane şi au fost prezente 98, deci este "un foarte larg suport" al acestei decizii.

"Ieri am avut dezbaterea pe extindere. USR a crescut în acest an în mod semnificativ. În momentul de faţă avem aproximativ 7.000 de membri şi 260 de filiale şi acoperim practic 49,3% din populaţia ţării. USR este prezentă oficial în jumătate de Românie, la doar doi ani de la intrarea în Parlament. E rezultatul unui efort semnificativ. Departamentul de extindere a fost condus de Cristian Ghinea care (...) este şi pe primul loc pe lista pentru europarlamentare", a afirmat Barna.

El a menţionat că au fost stabilite şi ţintele formaţiunii pentru anul viitor. "Ne propunem ca în următorul an să ajungem la 20.000 de membri, USR a pornit spre drumul spre 20.000 de membri şi un număr de 800 de filiale (...) Ne-am stabilit nişte obiective de creştere foarte ambiţioase şi suntem optimişti, fiecare filială în parte şi-a asumat aceste obiective, nu sunt nişte dispoziţii date de la centru, democraţia a fost respectată chiar şi în acest mecanism", a adăugat Barna.

Uniunea Salvaţi România şi-a prezentat, pe 29 noiembrie, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, în fruntea acesteia aflându-se deputatul Cristian Ghinea şi consilierul local Sector 1 Clotilde Armand. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...