Barna: Nominalizarea făcută de PSD aruncă România cu 20 de ani înapoi; USR va susține o alternativă non-PSD

Barna: Nominalizarea făcută de PSD aruncă România cu 20 de ani înapoi; USR va susține o alternativă non-PSD

Deputatul Dan Barna, purtător de cuvânt al Uniunii Salvați România, a afirmat, luni, că Mihai Tudose, propus pentru funcția de premier de coaliția PSD-ALDE, nu a avut nicio performanță în ultimii 20 de ani, reiterând totodată că USR va susține orice alternativă care nu include Partidul Social Democrat.

 "Din păcate, vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi. Este exact profilul politrucului, șef de cadre: 20 de ani de viață politică în PSD, din care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanță care să justifice numirea domnului Tudose în funcția de premier. Acesta este un lucru foarte grav pentru România, fapt pentru care îi vom solicita președintelui să respingă această nominalizare care nu face decât să confirme incapacitatea PSD de a veni cu o guvernare decentă în fața românilor", a precizat Barna, într-o declarație de presă.

El a adăugat că, în măsura în care președintele României va propune un premier "decent, profesionist", USR va susține o astfel de alternativă.

"Pentru noi, elementele importante sunt cele legate de garanțiile pe justiție. Am dori să avem oportunitatea de a nominaliza ministrul Justiției. O miză importantă pentru România considerăm că sunt alegerile în două tururi pentru primari, pentru că ceea ce s-a întâmplat la ultimele alegeri ne arată că acest mecanism nu mai poate funcționa", a spus el.

Dan Barna a subliniat că președintele României este acela care are prerogativa de a nominaliza "o persoană care să încerce constituirea unei majorități în Parlament, alternativă la PSD".

"Președintele, la rândul său, are posibilitatea de a nominaliza o persoană integră și corectă. Noi contăm pe această abilitate a președintelui de a identifica o astfel de alternativă. (...) Dacian Cioloș a dovedit în guvernarea anterioară că este o variantă bună pentru România. Președintele are prerogativa să decidă cui acordă încrederea constituirii unui guvern și, în mod clar, am spus, USR va susține o alternativă non-PSD care îndeplinește criteriile de integritate. Sunt foarte importante aceste criterii pe care președintele le-a menționat", a declarat reprezentantul USR.

Dan Barna a reamintit că USR va participa la consultările de la Cotroceni. "În momentul de față, situația este evident una fluidă. Evident că au avut loc discuții cu celelalte partide, dar constituirea unei majorități consistente și capabilă să susțină un guvern alternativ PSD este până la urmă o miză și o prerogativă a președintelui", a conchis el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...