Barna: Nu au existat discuţii şi nu sunt interesat de funcţia de ministru de Interne

Barna: Nu au existat discuţii şi nu sunt interesat de funcţia de ministru de Interne

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a afirmat, joi, că nu a existat nicio discuţie cu echipa premierului şi nici nu ar fi interesat să ocupe funcţia de ministru de Interne, iar în schimb USR PLUS să cedeze liberalilor Ministerul justiţiei.

El a spus că, într-o nouă formulă de guvern, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiţiei va fi tot Stelian Ion.

Întrebat la Digi 24 dacă într-o nouă formulă de guvern Stelian Ion va fi propunerea USR PLUS ca ministru al Justiţiei, Dan Barna a răspuns: "Stelian Ion va fi propunerea noastră pentru Ministerul Justiţiei".

Legat de informaţiile privind schimbul de ministere între PNL şi USR PLUS, Barna a declarat: "Am încercat să văd de unde a ieşit ştirea aceasta falsă. Probabil că din cauză că m-am tuns m-aş fi pregătit pentru Ministerul de Interne".

"Este o ştire falsă. Nu numai că nu a existat vreo astfel de discuţie sau o astfel de negociere pe un astfel de subiect, dar nici nu sunt de acord şi nici nu sunt interesat de lucrul acesta. Faptul că din echipa premierului se lansează astfel de ştiri, evident false, în speranţa de a da impresia unui interes al nostru de a împărţi funcţii... Nu este adevărat", a precizat Barna.

În opinia sa, faptul că preşedintele Klaus Iohannis a semnat revocarea ministrului Justiţiei arată că şeful statului susţine evaluarea făcută de premier lui Stelian Ion.

"Înseamnă că susţine modalitatea în care Florin Cîţu a evaluat activitatea lui Stelian Ion, deşi este, ca să nu zic ridicol, să-i reproşezi lui Stelian Ion că nu a desfiinţat SIIJ, să-i reproşezi lui Stelian Ion că nu a finalizat legile justiţiei, când pachetul pus în dezbatere în Parlament este blocat. SIIJ este blocat de nişte luni de zile, ştim foarte bine cum şi de cine. Adică să-i reproşezi ministrului Justiţiei care a făcut tot ce omeneşte a fost posibil pentru ca acele lucruri să se întâmple, să-i reproşezi un aviz pe un document pe care nu i-l trimiţi arată că nu a fost vorba despre asta. A fost despre o ridicare totală a susţinerii ministrului Justiţiei, lucru pe care preşedintele şi l-a asumat. Sunt gesturi politice care reflectă situaţia actuală", a comentat Barna.

El a mai susţinut că numirea procurorilor este una dintre temele care ridică semne de întrebare.

"Chestiunea este una politică. Faptul că urma să anunţe candidaţii şi să ducă mai departe procedura şi Stelian a fost demis ridică semne de întrebare asupra motivelor adevărate", a mai spus Barna. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf