Barna nu se mai ferește! Cot la cot cu șeful PSD la întâlnirea cu Arafat, în biroul lui Ciolacu

Barna nu se mai ferește! Cot la cot cu șeful PSD la întâlnirea cu Arafat, în biroul lui Ciolacu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a venit miercuri, la Parlament, pentru a se întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. La întâlnire participă și președintele USR, Dan Barna.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Arafat doreşte să îl convingă pe preşedintele Camerei Deputaţilor de necesitatea prelungirii stării de alertă.

Secretarul de stat Raed Arafat a atras atenția, marți seara, asupra urmărilor pe care le va avea minivacanța de Rusalii de la malul mării, unde nu au fost respectate regulile de distanțare. Arafat spune că e prea devreme pentru a ieși din starea de alertă, dar că autoritățile au pregătit un plan B dacă Parlamentul va vota ridicarea acesteia. Arafat a spus că ridicarea stării de alertă ar crea o imagine falsă a realității, oamenii ar crede că nu mai există coronavirus, iar efectele ar fi greu de remediat ulterior

Decizia PSD este de a nu vota prelungirea stării de alertă, a anunțat marți Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al partidului, imediat după ce președintele Klaus Iohannis a spus că guvernul vrea prelungirea stării de alertă după 15 iunie, cu mult mai puține restricții însă.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți, că, din datele care se cunosc la acest moment, nu se justifică prelungirea stării de alertă la nivel național, ci doar în anumite zone sau localități și a solicitat Guvernului să vină în Parlament cu informații concrete, inclusiv în privința testării pentru coronavirus. Barna a spus că nici obligativitatea purtării măștii nu este rezonabilă în localități în care mai sunt doar câteva cazuri active de Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că după 15 iunie vor putea fi redeschise mallurile, dar fără restaurante și locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea afterschool-urilor, a grădinițelor și școlilor private, a sălilor de fitness și a piscinelor exterioare. Totuși, va fi prelungită starea de alertă, cu mai puține restricții, iar președintele face apel la parlamentari să dea un vot pentru.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro