Barna: Primarul Mihai Chirica, deşi nu mai are geacă roşie, ci galbenă, a păstrat reflexe pesediste

Barna: Primarul Mihai Chirica, deşi nu mai are geacă roşie, ci galbenă, a păstrat reflexe pesediste

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a afirmat, luni, că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, deşi "a evoluat ca tip de geacă", trecând de la PSD la PNL, "a păstrat aceleaşi reflexe pesediste".

"La Iaşi este o situaţie mai particulară, pentru că actualul primar, deşi a evoluat, să spun aşa, politic, ca tip de geacă, a păstrat aceleaşi reflexe pesediste. Adică nu mai are geacă roşie, are o geacă galbenă. Este o metaforă cunoscută cu nişte preşedinţi de partide schimbând nişte geci de o culoare sau alta. Domnul Chirica, deşi şi-a schimbat tricoul roşu cu tricoul galben, şi-a păstrat, din păcate pentru el şi pentru PNL, apucăturile pesediste", a declarat Dan Barna la Digi24.

Barna a precizat că USR PLUS Iaşi a propus nişte condiţii pentru votarea bugetului local al municipiului, fiind vorba despre "nişte criterii de bun-simţ".

"Aceste criterii sunt transparentizarea activităţii Primăriei, concursuri pentru arhitectul-şef, pentru posturile de manager, audit pe cheltuielile municipalităţii. Lucruri fireşti, prin care se transmite de către primar că lucrurile se schimbă în administraţie. Sunt şapte puncte transmise primarului, se aşteaptă răspunsul la acestea. Este, practic, un cadru de discuţie, nu e vorba despre: vrem să numim pe cineva într-un post sau altul, ci ţine de modul în care este administrată Primăria Iaşi", a adăugat Dan Barna. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși