Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, dă vina pe PNL pentru tragedia de la Spitalul județean, aflat în subordinea sa din 2016. Ieri, el făcea apel la clasa politică ”să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral”

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, dă vina pe PNL pentru tragedia de la Spitalul județean, aflat în subordinea sa din 2016. Ieri, el făcea apel la clasa politică ”să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral”

Președintele Consiliului Județean Neamț, social-democratul Ionel Arsene, susține într-un comunicat de presă că tragedia de la Spitalul județean putea fi evitată ”dacă liderii PNL ar fi fost maleabili la propunerile și măsurile luate de către PSD în domeniul sănătății”,  scrie G4Media.

Ieri, la scurt timp după producerea incendiului în urma căruia și-au pierdut viața zece persoane și alte șapte au fost grav rănite, Arsene a făcut apeluri repetate la ”întreaga clasă politică” să ”nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral”. ”Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Nu folosiți această tragedie în scop electoral”, susținea ieri Arsene.

”Tragedia de la Neamț ar fi putut fi evitată. Guvernul Orban s-a ocupat mai mult de alegeri decât de sănătatea oamenilor și iată, acesta este rezultatul suprapunerii politizării și incompetenței. Orban și Tătaru știau că situația e gravă și știau că existau soluții. Amândoi știau, dar s-au opus soluțiilor primite doar pentru că veneau din partea aleșilor PSD. Au primit nenumărate solicitări pentru punerea spitalului de la Lețcani în funcțiune, dar s-au opus”, susține Ionel Arsene.

El acuză guvernul PNL că a folosit spitalele în lupta lor politică.

”Liberalii au blocat toate acțiunile aleșilor locali ai PSD în domeniul pandemiei, de frică să nu câștige social-democrații alegerile. Avem exemple la București, Neamț, Bistrița etc. Spitalul de la Neamț este cel unde PNL a numit un manager fost patron de pompe funebre. Cu atât mai îngrozitoare pare acum această politizare făcută de Guvern. Apoi, toate blocajele ulterioare asupra spitalului au fost o răzbunare politică pentru că m-am opus acestei numiri”, a mai transmis Arsene.

Spitalul județean Neamț, aflat în subordinea Consiliului Județean, a avut nu mai puțin opt manageri în ultimele nouă luni. Managerul în funcție, Lucian Micu, a fost numit deși avea interdicție să mai ocupe o funcție publică, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Ionel Arsene a câștigat pe 27 septembrie cel de-al doilea mandat consecutiv de președinte al CJ Neamț.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...