Baroul București suspendă discuțiile cu privire la cazul Victor Ponta

Baroul București suspendă discuțiile cu privire la cazul Victor Ponta

Baroul București a decis, marți, să suspende discuțiile cu privire la cererea depusă de europarlamentarul Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură.

Consiliului Baroului București a hotărât să amâne luarea unei decizii în acest caz, până la soluționarea definitivă a plângerii depuse de Victor Ponta prin care acesta contestă retragerea titlului de doctor în Drept.

"În ședința de astăzi, analizând sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul București, ținând cont de faptul că a fost depusă o dovadă că a fost formulată o plângere împotriva ordinului ministrului Educației prin care a fost retras titlul de doctor, în unanimitate, Consiliul Baroului București a decis să suspende cererea de excludere până când vom ști ce anume va decide ministrul Educației cu privire la plângerea formulată de Victor Ponta. Am apreciat că este o soluție înțeleaptă pentru a nu crea o insecuritate în raporturile juridice, fiindcă o eventuală revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecințe implicite și cu privire la decizia baroului", a declarat decanul Baroului București, Ion Dragne.

Pe lângă plângerea depusă la Ministerul Educației, Victor Ponta a deschis un proces și la Curtea de Apel București, în care cere anularea ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor.

În august, Macovei i-a cerut decanului Baroului București excluderea lui Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de doctor în Drept, titlu care i-a fost retras.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

4 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

5 Un adevăr crunt din Ucraina...