Baschet: Familiile victimelor accidentului lui Kobe Bryant au acţionat în justiţie compania care deţinea elicopterul

Baschet: Familiile victimelor accidentului lui Kobe Bryant au acţionat în justiţie compania care deţinea elicopterul

Familiile a patru pasageri ucişi în accidentul de elicopter în care şi-au pierdut viaţa starul baschetului american Kobe Byant şi fiica sa Gianna au deschis proceduri judiciare împotriva companiei care deţinea aparatul de zbor respectiv, informează cotidianul sportiv L'Equipe.

Membrii familiei antrenorului de baseball John Altobelli, a soţiei sale Keri şi a fiicei lor de 13 ani Alyassa, care juca în aceeaşi echipă de baschet cu Gianna, precum şi membrii familiei Christinei Mauser, antrenoare secundă a formaţiei celor două adolescente, au depus duminică plângeri separate în faţa Tribunalului superior din Los Angeles, conform site-ului TMZ.

Reclamanţii atacă Island Express Helicopters şi Island Express Holding, societatea în proprietatea căreia se afla elicopterul şi cea care îl exploata, pentru "conduită imprudentă, neglijentă şi ilegală".

În urmă cu două luni, Vanessa Bryant, văduva fostului star al lui Los Angeles Lakers şi mama fiicei lor Gianna, a fost prima care a deschis proceduri judiciare împotriva companiei, acuzând faptul că aceasta "a permis un zbor în deplină cunoştinţă că elicopterul respectiv zbura în condiţii meteorologice nesigure". De asemenea, ea reproşează faptul că aparatul de zbor nu deţinea un sistem de alarmă care ar fi putut avertiza pilotul că se aproape de un deal. Reglementările federale nu impun însă ca elicopterul să aibă un astfel de sistem.

Kobe şi Gianna Bryant şi-au pierdut viaţa pe 24 ianuarie, alături de alte şapte persoane, după ce elicopterul în care călătoreau s-a prăbuşit pe o colină în apropiere de Los Angeles, din motive care nu a fost stabilite deocamdată.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...