Baschet: Magic Johnson, numit președinte la Los Angeles Lakers

Baschet: Magic Johnson, numit președinte la Los Angeles Lakers

Earvin "Magic" Johnson, fostul star NBA, a fost numit în funcția de președinte al echipei Los Angeles Lakers, urmând să răspundă de operațiunile legate de baschet ale grupării californiene, aflată în căutarea gloriei de altădată.

Decizia de promovare a lui Johnson a fost luată de Jeanie Buss, cea care conduce destinele lui Lakers după dispariția tatălui său, Jerry, legendarul patron al francizei din Los Angeles, decedat în 2013. Aceasta a hotărât, totodată, să-i concedieze pe managerul general Mitch Kupchak, precum și pe fratele ei, Jim Buss, vicepreședintele însărcinat cu operațiunile legate de baschet.

"Am luat aceste măsuri cu un singur scop: toți ce care au legătură cu Lakers să tragă într-o singură direcție, cea stabilită de Earvin împreună cu mine. Suntem hotărâți să redevenim competitivi și să ne luptăm iarăși pentru titlul de campioană a NBA", a declarat Jeanie Buss. Aceasta a adăugat că Jim Buss își va păstra cota de acțiuni la Lakers, dar nu va mai îndeplini nici un rol în cadrul echipei.

Mitch Kupchak lucra de trei decenii pentru Lakers, în timp ce Jerry Buss activa din 1998 în cadrul grupării californiene, care are în palmares 16 titluri de campioană a NBA.

Magic Johnson, în vârstă de 57 ani, și-a petrecut întreaga sa carieră la LA Lakers. El este cvintuplu campion al NBA și membru al Dream Team-ului Statelor Unite care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992. La începutul acestei luni, fostul star NBA acceptase să îndeplinească rolul de consilier al lui Jeanie Buss.

După retragerea din activitate, Johnson a intrat în lumea afacerilor, unde s-a bucurat de succes, fiind unul dintre co-proprietarii echipei de baseball Los Angeles Dodgers.

Săptămâna trecută, revista americană Forbes a publicat clasamentul celor mai valoroase echipe americane de baschet, în care Los Angeles Lakers ocupă locul al doilea, fiind cotată la 3 miliarde de dolari.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...