Baschet masculin: Euroliga - Efes Istanbul, noua campioană a Europei

Baschet masculin: Euroliga - Efes Istanbul, noua campioană a Europei

Echipa turcă Efes Istanbul a câştigat pentru prima oară în istoria sa Euroliga masculină de baschet, în finala căreia a învins cu scorul de 86-81 formaţia spaniolă FC Barcelona, duminică la Koln (Germania).

Efes, finalista ediţiei precedente, desfăşurată în 2019 (cea de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei), s-a impus la o diferenţă de cinci puncte, după ce catalanii reuşiseră să restabilească egalitatea în ultimul sfert, cu câteva minute înainte de finalul jocului.

Foto: (c) FRIEDEMANN VOGEL / EPA


În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, echipa italiană Olimpia Milano a dispus cu 83-73 de formaţia rusă ŢSKA Moscova.

Cel mai bun jucător al turneului Final Four de la Koln a fost desemnat sârbul Vasilije Micic, autorul a 25 de puncte pentru Efes Istanbul în finala cu Barcelona.

Micic urmează să evolueze din sezonul viitor la echipa Oklahoma City Thunder din Liga profesionistă nord-americană (NBA).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria