Baschet: NBA - Ploaie de omagii după moartea legendarului Kobe Bryant

Baschet: NBA - Ploaie de omagii după moartea legendarului Kobe Bryant

Decesul fostului star al NBA Kobe Bryant, duminică, într-un accident de elicopter, a bulversat lumea baschetului din Statele Unite şi din străinătate, cei mai mari sportivi aducând un omagiu celui care le-a fost adversar, mentor sau a fost inspiraţia lor pe parchet, relatează AFP.

"Inima mea este sfâşiată de durere. Ai fost o legendă şi un prieten. Odihneşte-te în pace Kobe Bryant şi gândurile mele se îndreaptă către soţia şi copiii săi", a transmis, pe Twitter, Tony Parker (San Antonio Spurs), care a jucat timp de 15 ani împotriva lui Bryant.

Spaniolul Pau Gasol, care a câştigat două titluri NBA cu Kobe sub tricoul lui Lakers, s-a declarat "devastat". "Fratele meu... Nu pot să cred".

Magic Johnson, unul dintre cei mai mari jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet, l-a caracterizat pe Kobe Bryant "drept cel mai mare Laker din toate timpurile".

"Nu am cuvinte să-mi exprim durerea", a scris, pe Twitter, Shaquille O'Neal, coechipierul şi cel mai mare rival al lui Bryant la Los Angeles la începutul anilor 2000. "Sunt bolnav!'', a adăugat el.



Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, s-a declarat şocat: "Este teribil, este o veste teribilă, care afectează toată lumea, pe noi toţi. Nu mai pot să spun nimic în plus".

"Este o imensă tristeţe pentru lumea sportului şi pentru noi toţi, nu doar pentru fanii baschetului, ci pentru tot ce a făcut pentru acest sport", a reacţionat Neymar, starul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, care a adus un omagiu prietenului său cu o rugăciune şi un nr. 24 format cu degetele sale după un gol înscris duminică în meciul de campionat cu Lille.



Un alt fotbalist, francezul Kylian Mbappe, a publicat pe contul său de Instagram o fotografie în alb-negru unde se afla alături de Kobe, cu cuvintele: "RIP LEGEND".



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis