Baschet: NBA - Utah Jazz îşi schimbă proprietarul

Baschet: NBA - Utah Jazz îşi schimbă proprietarul

Echipa Utah Jazz, din liga profesionistă nord-americană de baschet, îşi va schimba proprietarul după 35 de ani, familia Miller încheind un acord pentru cedarea părţilor sale lui Ryan Smith, fondatorul societăţii Qualtrics, a anunţat, miercuri, clubul din NBA, citat de AFP.

Vânzarea, care include şi sala Vivint Arena, precum şi Salt Lake City Stars, echipa de rezerve, care evoluează în G-League, se ridică la 1,66 miliarde de dolari, a anunţat ESPN, citând surse apropiate.

Consiliul de administraţie al NBA, din care fac parte toţi proprietarii de echipe, urmează să aprobe formal tranzacţia.

În februarie, revista Forbes a situat-o pe Utah Jazz pe locul 21 din cele 30 de francize din NBA în termeni de valoare, estimată la 1,55 miliarde dolari.

Smith (40 ani), rezident în Utah, a creat societatea de informatică Qualtrics pe care a vândut-o în 2018 pentru 8 miliarde de dolari. Fan al lui Jazz, el a făcut din compania sa unul din sponsorii clubului.

Larry Miller, decedat în 2009 şi care a făcut avere din vânzarea de automobile, cumpărase 50 la sută din echipă în 1985, pe când aceasta înregistra mari pierderi financiare. După un an, el achiziţionat şi restul de 50 la sută, devenind unicul proprietar.

În 35 de ani, sub guvernanţa lui Miller, echipa nu a reuşit totuşi să câştige titlul de campioană, pierzând în finală în 1997 şi 1998 în faţa lui Chicago Bulls cu Michael Jordan în efectiv.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: www.nba.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria