Baschet-NBA: Trăim în două Americi, spune LeBron James după incidentele de la Washington

Baschet-NBA: Trăim în două Americi, spune LeBron James după incidentele de la Washington

LeBron James, vedeta echipei de baschet Los Angeles Lakers din Liga profesionistă nord-americană (NBA), spune că incidentele violente care au avut loc la clădirea Capitoliului din Washington arată că ''există două Americi'', scrie Reuters.

El a afirmat că a urmărit evenimentele la televizor şi s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă cei care au pătruns în clădire ar fi fost în majoritate cetăţeni de culoare.

"Trăim în două Americi, iar ce s-a întâmplat la Washington a fost doar un prim exemplu. Dacă nu înţelegi acest lucru, atunci mai bine faci un pas înapoi. Evenimentele care au avut loc au fost în corelaţie directă cu toate acţiunile preşedintelui aflat încă în funcţie, cu credinţele sale, cu dorinţele sale, cu iniţiativele sale din ultimii patru ani, ştim asta cu toţii'', a spus LeBron James.

Vedeta lui LA Lakers, în vârstă de 36 de ani, a fost un critic acerb al lui Donald Trump şi s-a pronunţat mereu împotriva inegalităţii rasiale în urma morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare ucis anul trecut de poliţişti la Minneapolis, incident care a dus la proteste în toată lumea.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...