Baschet: Un meci din NBA va fi organizat la Paris în ianuarie 2023

Baschet: Un meci din NBA va fi organizat la Paris în ianuarie 2023

Liga profesionistă nord-americană de baschet va va programa pe 19 ianuarie în capitala Franţei un meci între Chicago Bulls şi Detroit Pistons, la trei ani de la primul meci din sezonul regular la Paris-Bercy, a anunţat, marţi, NBA, citată de AFP.

Liga promisese acest meci, dar pandemia de Covid-19 a întârziat planurile sale.

Astfel, după trei ani va avea loc un al doilea meci din prestigiosul campionat nord-american la Paris, în sala din Bercy, care va găzdui după 18 luni fazele finale ale turneelor olimpice masculin şi feminin de baschet.

"Fabulos! NBA revine la Paris, care este unul din cele mai frumoase oraşe din lume, ţara este fabuloasă şi noi suntem nerăbdători să-i vedem pe Bulls şi Pistons jucând", a declarat BJ Armstrong, fost coordonator al lui Chicago Bulls în perioada lui Michael Jordan.

În urmă cu trei ani, 15.000 de posesori de bilete, din cele 100.000 de cereri, l-au urmărit pe starul grec Giannis Antetokounmpo, MVP-ul 2019 şi 2020, pentru primul mare spectacol marca NBA în Franţa, în cadrul unui meci din sezonul regular, pe care Milwaukee Bucks l-a câştigat contra echipei Charlotte Hornets.

Pentru NBA, acesta va fi al 34-lea meci disputat în afara Statelor Unite şi Canadei, în ceea ce se numeşte "Global Games", lansate în noiembrie 1990 şi găzduite de patru ţări: Japonia şi Mexic în anii 1990 şi începutul anilor 2000, apoi Mexic şi Marea Britanie în anii 2010, iar în final în Franţa.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul