Baschetbalistul Luka Doncic va plăti integral funeraliile victimelor masacrului din Belgrad. „Mi-a rupt inima”

Baschetbalistul Luka Doncic va plăti integral funeraliile victimelor masacrului din Belgrad. „Mi-a rupt inima”

Baschetbalistul sloven Luka Doncic, starul echipei americane Dallas Mavericks (NBA), a cărui familie este parţial originară din Serbia, s-a angajat să plătească funeraliile victimelor masacrului în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, dintre care opt copii, într-o şcoală din Belgrad, a anunţat ESPN.

Sârbii sunt îndurerați de drama petrecută într-o școală din Belgrad. Foto EPA EFE

Conducătorul de joc de 24 de ani, selecţionat de patru ori în All-Star Game, doreşte să finanţeze şi măsurile de susţinere psihologică pentru copiii şi personalul şcolii care au supravieţuit acestei drame , a precizat canalul de televiziune, citând un purtător de cuvânt al fundaţiei jucătorului.

Vă aduc toată susţinerea mea în această perioadă dificilă. Prin intermediul fundaţiei mele, explorez toate căile de a susţine pe termen scurt şi lung elevii, familiile şi pe toţi cei afectaţi de tragedia de la şcoala elementară 'Vladislav Ribnikar'. Acest atentat tragic din Serbia şi pierderea de vieţi, mai ales ale unor copii nevinovaţi, îmi rup inima”, a transmis Doncic prin intermediul reţelelor sociale.

Luka Doncic a fost impresionat de tragedia petrecută la Belgrad. Foto EPA EFE

Luka Doncic a fost impresionat de tragedia petrecută la Belgrad. Foto EPA EFE

Un agent de pază şi opt elevi, şapte fete şi un băiat, au fost ucişi cu arme de foc de un elev de 13 ani, Kosta Kecmanovic, într-un atac petrecut miercuri la şcoala elementară "Vladislav Ribnikar". Kecmanovic a fost arestat ulterior. Printre victime s-a aflat şi fiica de 13 ani a antrenorului echipei masculine de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski.

Şi baschetbalistul sârb Nikola Jokic (Denver Nuggets) s-a exprimat în legătură cu tragedia de la Belgrad. „Sunt dezolat pentru ce trebuie să trăiască aceste familii. Nu-mi aduc aminte de un alt eveniment de acest gen petrecut în Serbia”, a transmis pivotul de 28 de ani, originar din Sombor, la mai puţin de 200 km de Belgrad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...