BĂSE către PISICUȚ: "Măi mitomanule, ai pierdut alegerile în mod penibil"

Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie pe Facebook că declaraţiile lui Victor Ponta privind cozile de la alegerile din 2014 sunt o dovadă în plus că acesta este un "mitoman şi afirmă că singurul efect al politicii Guvernului de atunci a fost că Ponta a pierdut scrutinul prezidenţial "în mod penibil".

"Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiţia mitomanului în politică. (...) Pe mine această afirmaţie mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie, vrea să îşi construiască un viitor în politică la fel cum şi-a construit şi trecutul, adică, prin minciună", scrie Băsescu.

Liderul PMP critică şi afirmaţiile "nonşalante" ale lui Ponta privind destabilizarea României, pe modelul din Ucraina. "Măi mitomanule , România nu a fost nici o clipă în pericol de ukrainizare datorită deciziei tale, a lui Dragnea şi a lui Corlăţean de a-i împiedica pe românii din străinătate să voteze. Şi ţi-o spun eu, care la acea data eram Preşedintele României. Singurul efect a fost acela că tu ai pierdut alegerile în mod penibil", mai spune Traian Băsescu.

Fostul premier PSD Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV, că în 2014, la alegerile prezidenţiale, cozile din diaspora erau formate de cetăţeni români care "se puneau şi de patru ori la rând, să se arate la televizor". "Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a spus deputatul PSD.

El a venit şi cu noi explicaţii privind motivul pentru care a demisionat din Guvern în 2015, afirmând că a primit informaţii de la ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, potrivit cărora în România se pregăteau proteste de amploare şi incendieri de instituţii, pe modelul revoltei din Ucraina.

"Se pregătea, aşa, se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un Maidan. Ori, eu am spus, că atunci era ministru de Interne domnul (Gabriel - n.r.) Oprea, am zis <<nici vorbă, niciun jandarm, nu că nu... Domnule, lăsaţi în pace să facă ce vor, nu există în România jandarmi care bat oameni cât sunt eu prim-ministru>>", a spus Victor Ponta.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta