Băse, DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre CORUPȚIA și jocurile de PUTERE din interiorul SRI!

Băse, DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre CORUPȚIA și jocurile de PUTERE din interiorul SRI!

Băsescu despre SRI: Să nu încerci să le pătrunzi tainele că pierzi multă vreme şi te vor minţi cât eşti tu de preşedinte! Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, bineînțeles că la România TV, că în interiorul Serviciului Român de Informaţii sunt şi ofiţeri corupţi şi cazuri de conflict de interese, precizând că el are probe că ofiţerii SRI l-au minţit pe vremea când deţinea prima funcţie în stat.

”Vreau să fie foarte clar! Şi la ei (SRI -n.r.) e plin de conflicte de interese, numai că ei se ascund sub secretul de stat. (...) Să nu credeţi că ceea ce în viaţa politică se numeşte conflict de interese la ei nu există, iar asta v-o spun sigur, nu e ce presupun. Există ofiţeri corupţi şi la ei (SRI -n.r.), unii mai pică, dar mai puţini de cât ar trebui să pice”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

El a subliniat faptul că un preşedinte nu trebuie să încerce să afle tainele serviciilor secrete, pentru că va fi minţit. ”Tainele serviciilor secrete nu o să le şti niciodată şi dacă eşti 20 de ani preşedinte. Toate tainele nu ai cum să le cuprinzi. De la ele trebuie să ceri ceea ce îţi trebuie şi să nu încerci să le pătrunzi tainele, că pierzi multă vreme şi te vor minţi. În acel moment, cât eşti tu de preşedinte te vor minţi”, a arătat fostul şef al statului.

Întrebat dacă serviciile îi mint pe şefii de stat, Băsescu a spus că aşa crede el şi că are o probă publică în acest sens legată de momentul arestării fratelui său, când SRI a susţinut că i-a trimis informări despre Sandu Anghel zis ”Bercea Mondial”.

Condrea nu putea să îşi dezvolte firma atât de puternic cu o marfă de slabă calitate fără să aibă sprijin

Fostul preşedinte a mai declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu putea să îşi dezvolte afacerea cu "produse de slabă calitate", fără sprijin, precizând că nu ştie ca în spatele firmei să fie vreun serviciu secret, însă a subliniat că familia Condrea s-a învârtit într-un cerc de "ofiţeri de securitate şi ofiţeri ai serviciilor moderne".

”Eu nu ştiu ca în spatele acestei firme să se fi aflat servicii secrete, nici nu am elemente. În acelaşi timp, este clar că toate declaraţiile, inclusiv cele abulice ale fostei soţii, arată că în mediul familiei Condrea erau foarte mulţi oameni din strucrurile de securitate”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

El crede că nu ar trebui luate în considerare declaraţiile fostei soţii a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. ”N-aş lua de bune declaraţiile doamnei şi se vede...dorea să fie şi preşedinta României şi soţul dânsei importase tulpini de bacterii să ne otrăvească pe toţi şi în plus (...) la divorţ nu i s-a încredinţat copilul. Cred că are o problemă şi nu aş vrea s-o discutăm”, a comentat Băsescu.

Fostul şef al statului este convins însă că firma Hexi Pharma s-a dezvoltat cu ajutorul ”unor instituţii”.

"În mod categoric, Dan Condrea nu putea să îşi dezvolte firma atât de puternic cu o marfă de slabă calitate constatată şi de medici. (...) Familia Condrea s-a învârtit într-un cerc care a avut un anturaj de ofiţeri de securitate, mai târziu de ofiţeri ai serviciilor moderne. Dar nu servicii în spate, au fost sprijiniţi de unul sau altul. (...) Au avut poate oameni la vârful serviciilor, dar în niciun caz nu au avut un serviciu în spate. (...) Au avut nişte personaje care i-au susţinut şi din interiorul serviciilor şi din zona administrativă a sănătăţii”, a precizat Băsescu, susţinând că el ar căuta foarte atent în Ministerul Sănătăţii.

Fostul preşedinte a susşinut că, în scandalul Hexi Pharma, nu este permisă atitudinea pe care o are SRI. ”Este de nepermis secretomania într-o astfel de situaţie. (...) SRI are obligaţia să facă publice acele informări în care a spus «firma Hexi Pharma diluează dezinectanţii»”, a arătat Traian Băsescu. Fostul şef al statului consideră că în jurul acestui caz ”s-a creat o panică nepermis de mare", întreţinută de "secretomania" SRI, a preşedintelui Klaus Iohannis şi de "declaraţiile eliptice" ale lui premierului Dacian Cioloş.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...