Băsescu - mesaj către Dragnea legat de comisia pe prezidențiale: Mai bine lasă-i Parchetului să facă ancheta

Băsescu - mesaj către Dragnea legat de comisia pe prezidențiale: Mai bine lasă-i Parchetului să facă ancheta

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat joi ironic inițiativa înființării unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009 și i-a transmis liderului PSD, Liviu Dragnea, că ar fi mai bine să lase ca ancheta să fie făcută de Parchetul General.

''Este Săptămâna Mare și, în principiu, am încercat să mă abțin de la a intra în controverse publice. Încerc să o fac și acum legat de ultima inițiativă din 'Programul de guvernare' al PSD — ALDE: înființarea unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. Ce bucurie pe capul celor pe care, din 2000 încoace, i-am bătut în alegeri pe unde i-am prins. Își vor lua, în sfârșit, revanșa. Ce-i drept, nu la urne, ci la televizor'', a scris Băsescu, pe Facebook .

Totodată, acesta propune, tot la modul ironic, să se facă o anchetă și în ceea ce privește alegerile prezidențiale din 2004.

''Propunerea a avut atâta succes încât eu propun să facem o anchetă și pentru alegerile prezidențiale din 2004. În felul acesta, putem să le dăm câte un mandat luzărilor Mircea Geoană și Adrian Năstase sau să-l liniștim pe Ponta că, în 2009, deși la urne au pierdut, au reușit, totuși, să fure voturi pe măsura talentului înnăscut al PSD. Geoană, Năstase și Ponta, fiți, în sfârșit, fericiți! În concluziile anchetei, talentatul președinte Dragnea vă va declara președinți ai României.
Geoană, ai grijă, așază-te la coadă, că primul la rând este Adrian Năstase. Mai departe, vă înțelegeți voi cu Iohannis cum vă rânduiți la Cotroceni. Când mă gândesc că România va avea asigurați președinții pentru următorii 15 ani, chiar îmi dau seama ce important este 'Programul de guvernare' PSD — ALDE. Sărbători fericite!'', a spus Băsescu.

El i-a transmis un mesaj președintelui PSD. ''Dragnea, ai grijă, s-ar putea să nu-ți placă ce se va spune la Comisie. Mai bine lasă-i Parchetului General să facă ancheta'', a arătat fostul șef de stat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că săptămâna viitoare ar putea fi înființată o comisie de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. "Eu cred că săptămâna viitoare putem înființa comisia de anchetă", a spus Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că, pe lângă foștii șefi ai SRI, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul președinte Traian Băsescu, vor fi chemați la comisie fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, șeful STS, Marcel Opriș, Vasile Blaga, dar și alte persoane.

"Mie mi se par lucruri foarte grave și vreau să chemăm la audieri absolut toate persoanele despre care avem informații sau despre care pot apare informații în zilele următoare în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la acele alegeri", a adăugat Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria