Băsescu atacă: Frumoasa sumă cu care Cîţu a dăruit masa PSD este destinată plăţii facturilor restante la PNDL.

Băsescu atacă: Frumoasa sumă cu care Cîţu a dăruit masa PSD este destinată plăţii facturilor restante la PNDL.

Fostul președinte, Traian Băsescu, critică, într-o postare pe Facebook, suplimentarea bugetului ministerului dezvoltării cu 1,8 miliarde de lei pentru plata facturilor restante în cadrul programului PNLD. ”Spectaculos, PNDL considerat puşculiţa primarilor PSD devine o prioritate la plată pentru ministrul Cîţu”, comentează fostul președinte.

Băsescu susține că plățile ar trebui efectuate doar în urma unor verificări pentru a se stabili dacă lucrările facturate corespund cu cele efectuate în teren.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi seară la Digi24 că bugetul pe anul 2020 va fi prezentat Parlamentului înainte de 20 decembrie, iar rectificarea bugetară va fi adoptată de către guvern până la finalul lunii noiembrie.

Redăm mai jos postarea lui Traian Băsescu pe Facebook:

”PNDL – Puşculiţa PSD ? Sau nu numai…
Plata facturilor trebuie făcută după verificarea stadiului de execuţie al lucrărilor facturate.

Guvernul anunță un deficit de 4,4% din PIB. S-au făcut realocări de bani de la un minister la altul, unele spectaculoase. Rectificarea bugetară, reflectă și incompetenţa, și minciuna, și ticăloșia unor miniștri PSD. Fie că discutăm de ministrul Transporturilor, al Agriculturii, al Internelor sau al Educație Naționale, ei sunt campionii incompetenței pentru că restituie sume între 1,1 şi 2,1 miliarde Ron reprezentând programe cu finanţare europeană.

Paradoxul este că exact aceşti miniştri erau clovnii televiziunilor explicându-ne, precu Cuc şi Daia, in fiecare zi cât de competenţi şi asudaţi de muncă sunt ei.

Dintre ministerele care primesc bani, m-aș opri la unul singur: Ministerul Dezvoltării Regionale campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun – Cîţu.

Dezvoltarea Regională primeşte pentru mult hulitul program PNDL o suplimentare de 1,8 miliarde lei, cea mai mare creștere de buget. Frumoasa sumă cu care Cîţu a dăruit masa PSD este destinată plăţii facturilor restante la PNDL.

Dăncilă nu s-a încumetat să plătească facturile restante la PNDL, drept pentru care a încasat la vot costul demobilizării baronilor PSD.

Spectaculos, PNDL considerat puşculiţa primarilor PSD devine o prioritate la plată pentru ministrul Cîţu, el însuşi, ca opozant, un vajnic

Eu nu spun să nu se plătească, dimpotrivă, este corect ca agenții economici să își primească banii pe lucrările facturate, dar şi efectuate nu doar facturate.

Este un lucru esențial care trebuie făcut: niciun ban fără verificarea stadiului fizic al executării lucrărilor, pentru a se verifica dacă lucrările din teren corespund cu lucrarea facturată. Dacă vor corespunde, felicitări primarilor, dacă nu vor corespunde și, se va considera un adevărat dezmăț în utilizarea banului public, se va dovedi dreptatea opoziției că, PNDL-ul a fost pușculița primarilor.

Exerciţiul verificării corespondenţei dintre ce s-a facturat şi ce s-a executat în teren pe PNDL este un exercițiu care trebuie făcut şi fără de care guvernul se compromite.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...