Băsescu, AUDIAT la Parchet

Băsescu, AUDIAT la Parchet

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat, marți, la Parchetul General pentru a da declarații, după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Acesta nu a făcut declarații în fața jurnaliștilor.

Decizia vine după ce în mass media a apărut o înregistrare în care fostul șef al statului spune că dosarul amintit a fost un aranjament al său cu șefii Binomului, respectiv șefa DNA Laura Codruța Kovesi și generalul SRI Florian Coldea.

 „Înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendenţioasă, după cum am remarcat. Sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne deja ce ar trebui să facem. Cercetările trebuie să fie obiective. Trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta, trebuie ridicate acele înregistrări, documentele despre care se vehiculează”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, la începutul lunii ianuarie.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului are în lucru un dosar constituit după ce Sebastian Ghiţă a făcut public, în format audio, un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană, fostul preşedinte afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi judecătoarea Camelia Bogdan.

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, Traian Băsescu vorbeşte despre "stat mafiot" şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu. Băsescu a precizat că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului trecut.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!