Băsescu: Când termin mandatul spun despre frate, despre Bercea-Abraham. Nu pare făcătură miliţienească?

Băsescu: Când termin mandatul spun despre frate, despre Bercea-Abraham. Nu pare făcătură miliţienească?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că din 22 decembrie, după terminarea mandatului, va vorbi despre cazul în care este implicat fratele său şi despre "cazul Bercea –Abraham", el adăugând: "Nu vi s-a părut niciodată că e aşa, ca o făcătură din asta miliţienească?".

"Nu am înţeles, din rechizitoriu, ziua când s-au dat banii, tranşa a doua, când s-au dat banii înapoi. Şi nu am înţeles dacă banii de care vorbea îi dădea înapoi sau îi lua", a spus Băsescu, la Realitatea TV .

El a precizat că nu a vorbit cu fratele său şi a ţinut să menţioneze că nu va mai discuta până când termină mandatul.

"Voi spune şi eu foarte multe despre acest caz. Începând din 22 decembrie. Bercea, Abraham, e un caz, nu vi s-a părut niciodată că e aşa, ca o făcătură din asta miliţienească? Dacă mie îmi spuneţi ziua în care s-au dat banii de către Bercea, că am înţeles că sunt două tranşe, ziua când s-au dat banii înapoi şi ziua în care s-a participat la privatizarea Aversa…. Sunt multe", a mai comentat Băsescu.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel , precum şi fiica, Izaura, şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?