Băsescu: Decizia CCR care face din ministrul Justiţiei un şef al preşedintelui României este inacceptabilă

Băsescu: Decizia CCR care face din ministrul Justiţiei un şef al preşedintelui României este inacceptabilă

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă că este inacceptabilă decizia Curţii Constituţionale a României "care face din ministrul Justiţiei un şef al preşedintelui României" şi că ar trebui prin legi să se restabilească "cheia dublă" la numirea procurorilor.

"Justiţia, o altă prioritate. A fost prioritatea mea, cu bunele şi relele ei, nu mai este la nivelul anului 2004 atunci când, în sediul de la Kiseleff se stabilea cui să se facă dosar, stabilea Năstase cu Văcăroiu, cu Stănoiu şi aşa mai departe. Astăzi, justiţia are nivelul ei de independenţă, dar şi nivelul ei de erori, erori şi uneori abuzuri. Legislaţia trebuie modificată în aşa fel încât abuzurile să nu mai fie posibile, în aşa fel încât un procuror care falsifică probe să fie tras la răspundere, dar nu trebuie puşi sub control politic nici procurorii nici judecătorii", a spus Băsescu, la congresul extraordinar al PMP.

El a făcut referire şi la decizia CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Avem de dat o bătălie teribilă pentru ca numirile de procurori să nu revină din nou la partide. Decizia CCR care face din ministrul Justiţiei un şef al preşedintelui României este inacceptabilă şi prin legi trebuie să restabilim cheia dublă la numirea procurorilor. Nu se poate să fie lăsată pe mâna unui om politic numirea şi revocarea procurorilor pentru că acel om politic este sub controlul partidului. Azi e Tudorel Toader ministrul Justiţiei, dar dacă mâine devine Dăncilă ministrul Justiţiei? Dar dacă mâine devine fata de la tineret şi sport ministrul Justiţiei? Vă imaginaţi unde se stabilesc schimbările de procurori", a declarat fostul şef de stat.

El a adăugat că acea 'dublă cheie' mult hulită de unii în numirea procurorilor îşi arată acum valoarea şi aici, spune Băsescu, are PMP de dat 'o bătălie serioasă' pentru că lucrurile pot evolua extrem de rapid şi de negativ.

"O să ne trezim cu procurori stabiliţi de Dragnea, o să ne trezim cu faptul că atunci când unui om politic i se face un dosar vine domnul Dragnea şi spune schimbă-l pe procurorul-şef pentru că nu a avut grijă ca omul meu de la Cucuieţi să nu fie anchetat", a arătat Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!