Băsescu despre comisia privind alegerile: Dacă îl declarați oficial pe Geoană președinte, am dreptul să mai candidez

Băsescu despre comisia privind alegerile: Dacă îl declarați oficial pe Geoană președinte, am dreptul să mai candidez

Senatorul PMP Traian Băsescu le-a transmis joi parlamentarilor, la dezbaterea proiectului de înființare a Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, că primul lucru pe care trebuie să îl facă noua structură este să socotească voturile consemnate în procesele verbale arhivate.

"Vă propun ca această comisie primul lucru pe care trebuie să îl facă este să socotească voturile după procesele verbale care se află deja arhivate. Buletinele de vot nu mai pot fi renumărate pentru că înțeleg că nu mai există. Aveți obligația, dacă vreți să fiți cinstiți, cu reevaluarea proceselor verbale din secțiile de votare. (...) Dacă se poate să nu ajungeți la concluzia că Mircea Geoană este președinte azi. Vă rog frumos. L-ați pune într-o situație stânjenitoare pe domnul Iohannis, care ar trebui să plece la Sibiu până își face acesta mandatul. (...) Aș vrea să vă atenționez că, dacă în urma acestui raport îl declarați oficial pe Geoană președinte, am dreptul să mai candidez o dată. Și va fi vai de voi", a spus Băsescu de la tribuna Parlamentului.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat joi înființarea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, cu 241 voturi "pentru", 86 "împotrivă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...