Băsescu despre dosarul său cu Firea: Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice

Băsescu despre dosarul său cu Firea: Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice

Parchetul General trebuie să rămână în afară jocurilor politice, afirmă președintele PMP, Traian Băsescu, într-un comentariu publicat pe Facebook despre eventuala trimitere în judecată a dosarului său de la Parchetul General constituit la sesizarea Gabrielei Firea.

"De bună seamă, nu este un dosar politic. Aflu de la un post de televiziune că procurorii Adina Petrescu și Camelia Sutiman (aflată în continuă consultare cu Mihalache) au avizat trimiterea mea în judecată pentru că doamna Firea s-a simțit amenințată și s-a speriat de declarațiile mele la adresa soțului, primar de Voluntari. Cu certitudine, când Ponta și Antonescu, însoțiți de doamna Firea, mobilizau și instigau zeci de mii de oameni să urle pe stadioane 'Băsescu la pușcărie' nu era nicio amenințare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era și când doamna Firea o acuza în mod mincinos pe fiica mea că a făcut o tranzacție ilegală. Oare unde erau procurorii Adina Petrescu și Camelia Sutiman când asupra mea și a familiei mele se proferau aceste amenințări? Până la urmă, ce nu face doamna Camelia Sutiman pentru un nou mandat de Procuror șef Secție... Am convingerea că Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice", a scris Traian Băsescu, luni, pe pagina sa de Facebook .

Președintele PMP conchide cu următorul "PS": "Înțeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluției și mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declarațiilor politice".

Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz a emis un rechizitoriu în dosarul Băsescu-Firea și dosarul se află în procedura de verificare a legalității în vederea trimiterii în judecată.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe Traian Băsescu, șef al statului la acea dată, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei de 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'".

În noiembrie anul trecut, procurorii Parchetului General au suspendat cercetările în dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de amenințare, după ce fostul președinte a început procedura de mediere cu Gabriela Firea. Cei doi nu au ajuns însă la un acord, astfel încât procurorii au reluat ancheta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

5 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...