Băsescu: DNA a dus o politică de decredibilizare a Parlamentului

Băsescu: DNA a dus o politică de decredibilizare a Parlamentului

Fostul președinte Traian Băsescu acuză Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dus o politică de decredibilizare a Parlamentului.

El a declarat, luni seară, într-o emisiune la România TV, că în momentul de față Parlamentul "este pulbere din punct de vedere al credibilității".

"A fost o politică continuă a DNA în 2015 și începutul lui 2016 să pună Parlamentul în ansamblul lui într-o lumină extrem de proastă, iar astăzi orice român întrebi apreciază global parlamentul: "Niște hoți". Această moștenire de lipsă de credibilitate se va transfera la Parlamentul următor. Nu se răsucește butonul pe 11 decembrie și vom avea un Parlament în care oamenii să aibă încredere", a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului este convins că există parlamentari corupți, însă susține că situația nu trebuie generalizată.

"Marea majoritate a parlamentarilor știu cum s-au finanțat campaniile electorale și că sumele cheltuite în campanie au fost mai mari decât cele declarate. A fost o etapă. Asta era etapa tranziției. De aceea, cererile cu o mare cadență de arestări de parlamentari au dus la o blocare a Parlamentului. Uitați-vă că nu au curaj să facă cele 41 de modificări la Codul penal și Codul de Procedură Penală, deși Curtea Constituțională a declarat neconstituționale 41 de articole", a adăugat Băsescu.

AGERPRES/(A—Cristian Lupașcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria