Băsescu: Iohannis a procedat ca și mine prin numirea unui general tânăr la SRI, să nu fie legat de fosta Securitate

Băsescu: Iohannis a procedat ca și mine prin numirea unui general tânăr la SRI, să nu fie legat de fosta Securitate

Președinte PMP, fostul președinte Traian Băsescu, a declarat că, prin numirea unui general tânăr în funcția de prim-adjunct al SRI, actualul șef al statului, Klaus Iohannis, i-a urmat exemplul, mergând pe același principiu de a nu numi într-o astfel de funcție un om al fostei Securități.

"Eu constat un singur lucru: și Iohannis a mers pe același principiu pe care am mers eu. Adică să numească în funcția de prim-adjunct un ofițer care nu provenea din vechea Securitate. Coldea (Florian Coldea — n.r.) a terminat facultatea în 1996, Psihologie. (...) Nu avea nicio legătură cu fosta Securitate și, la 35 de ani, l-am numit prim-adjunct, dar unul din obiectivele mele a fost să nu provină din fosta Securitate. Acest general (Răzvan Ionescu — n.r.) are 45 de ani. Șansa lui Iohannis este că, de la numirea lui Coldea și până acum, au trecut 12 ani. Deci, el avut posibilitatea să pună un om mai copt în funcția de prim-adjunct care, de asemenea, îndeplinește criteriul fundamental să nu fi făcut parte din fosta Securitate", a declarat Traian Băsescu vineri seară, la B1 Tv, întrebat despre numirea noului prim-adjunct al directorului SRI, generalul de brigadă Răzvan Ionescu.

Președintele PMP a adăugat că într-o astfel de funcție contează și "caracterul omului".

"Eu sper că acest general tânăr — la 45 de ani e un general tânăr — va avea mult mai mult caracter decât a avut Florian Coldea și nu va da în boala puterii. Și, de asemenea, sper ca, învățând din lecția mea, președintele Iohannis, dacă va avea și al doilea mandat, să nu-i târâie după el pe cei pe care-i numește, până la terminarea mnadatului. Să-i lase o perioadă rezonabilă, trei-patru, maxim cinci ani de zile, pentru că riscul să-i îmbolnăvească puterea, risc care s-a manifestat și la Coldea și la Kovesi, este enorm", a mai declarat Băsescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...