Băsescu: Iohannis trebuie să se gândească la soluții pentru a scoate SRI și DNA din scandal

Băsescu: Iohannis trebuie să se gândească la soluții pentru a scoate SRI și DNA din scandal

Fostul șef de stat Traian Băsescu a afirmat, joi seară, că declarațiile recente ale fostului deputat Sebastian Ghiță trebuie investigate și că președintele Klaus Iohannis ar trebui să găsească soluții pentru 'a scoate' SRI și DNA 'din acest scandal'.

"După părerea mea, în momentul de față, s-a ajuns la nivelul la care președintele trebuie să se gândească foarte serios la soluțiile pentru a scoate SRI-ul din acest scandal și DNA-ul. (...) N-o să intru în alte detalii. (...) Când a fugit Omar Hayssam, am chemat toți șefii și le-am spus: 'Vedeți că aveți fiecare câte o foaie în secretariat, să n-o lăsați nescrisă!'. (...) Nu poate s-o revoce pe Kovesi, că are mandat dat prin lege, ceea ce nu e valabil și pentru Coldea. (...) Mi-e foarte greu să spun cum gândește domnul Iohannis în momentul de față, dar ceva trebuie să facă", a declarat Băsescu la B1 TV.

Potrivit fostului șef de stat, afirmațiile lui Sebastian Ghiță trebuie investigate.

"Pentru o singură afirmație (...) aș merge pe inculparea lor imediată și poate chiar arestare, dacă într-adevăr l-au șantajat pe prim-ministrul României. Dacă nu e o minciună a lui Sebastian Ghiță și e o realitate că l-au șantajat pe Victor Ponta legat de vizita în SUA, aici nu e decât o soluție: arestarea! (...) În primul rând, trebuie confirmată", a subliniat Băsescu.

Fostul președinte a mai precizat că el l-a delegat pe Ponta, în 2014, să reprezinte România la Adunarea Generală a ONU, care a avut loc în SUA.

"Eu îmi aduc aminte că l-am delegat să reprezinte România în 2014 la Adunarea Generală ONU. (...) Deci, nu văd cum putea să-i oprească Coldea, cum putea să-l șantajeze, că el avea mandat de la mine. (...) Nu cred că și-ar fi permis Coldea să îl șantajeze pe premier în condițiile în care știa că Maior e nașul lui Ponta și că au o relație foarte bună. Aici este și riscul pe care eu mi l-am asumat, numind șef de servicii din Opoziție", a adăugat Băsescu.
Fostul deputat Sebastian Ghiță susține, într-o nouă înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a șantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA.

"Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost șantajat pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi. Practic, în fața mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruța Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunțul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidențiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge", a afirmat Ghiță.

Fostul deputat mai susține că a fost direct implicat în numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA prin prisma legăturilor pe care le avea cu Florian Coldea și cu Elena Udrea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?