Băsescu: L-am informat pe președinte că vom face parte din orice soluție politică anti-PSD

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat miercuri că l-a informat pe șeful statului, Klaus Iohannis, că PMP va face parte din orice soluție politică anti-PSD.

"L-am informat pe domnul președinte că suntem, facem parte și vom face parte din orice soluție politică anti-PSD. Ori la guvernare, ori în Opoziție, noi suntem în opoziție cu PSD. Din motive ideologice în primul rând și a modului cum înțeleg să gestioneze resursele bugetului în mod populist și pregătesc parcă ieșirea României din parametrii necesari accesului în zona euro", a spus Băsescu, la finalul consultărilor cu șeful statului.

El a precizat că nu consideră neapărat întrevederea cu președintele Iohannis o consultare în vederea formării unui guvern, ci "o discuție de tatonare".

"Am înțeles foarte bine de ce președintele a dorit să facă această discuție premergătoare validării parlamentarilor", a adăugat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, el a afirmat că șeful statului "procedează corect" atunci când refuză numirea ca premier a unei persoane condamnate.

"Am spus domnului președinte că procedează corect — și susținem acest punct de vedere — când refuză numirea unui prim-ministru care a fost condamnat", a precizat Băsescu.

Fostul președinte a afirmat că Legea 20/2001 nu este singura de acest fel. "Uitați-vă în Legea magistraților. Veți constata că și acolo magistrații care au fost condamnați nu mai pot practica meseria de procuror sau de judecător. Ba la magistrați e mai restrictiv, pentru că și condamnările fiscale îi fac incompatibili cu calitatea de magistrat. Deci nu e o excepție, sunt zone în care, prin Constituție, s-a stabilit că incompatibilitățile vor fi extinse prin legi specifice", a susținut Traian Băsescu.

În ceea ce privește posibilitatea unei alianțe de dreapta, Băsescu a subliniat că, în cazul în care ea va fi făcută, PMP o va susține.

"Dacă se va face, noi o vom susține și, așa cum v-am spus, sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea dreapta. (...) Domnul președinte știe, i-am spus că eu sunt cel mai bun premier. (...) Am spus că avem disponibilitatea să dăm prim-ministru, cum avem disponibilitatea să susținem fără a fi parte a Guvernului", a afirmat acesta.

Întrebat dacă va condiționa participarea la o majoritate de dreapta de numirea sa ca premier, Traian Băsescu a răspuns: "Astăzi nu, pentru că nu au fost consultări oficiale. Azi ne-am spus doar intențiile, pentru că am văzut că partide mai mari nu au propuneri și am avut noi".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet