Băsescu, liderilor MP: Știu două cazuri de candidați pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă

Băsescu, liderilor MP: Știu două cazuri de candidați pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.  

"În ansamblu, lucrurile merg bine și cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidați în toate unitățile administrative. Va trebui însă să declanșăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidații care deja sunt nominalizați și asupra cărora organizațiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze. Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă. Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă", a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

El i-a atenționat pe liderii MP asupra "cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă".

"Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (...) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară", a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că la Colegiul Național al Mișcării Populare se continuă prezentarea propunerilor de primari, situația cu reprezentanții în secțiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorală și se va realiza o analiză a situației politice actuale.

La ședința Colegiului Național al MP participă și Horea Vuscan, anunțat marți candidat la Primăria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu trei morți.

În contextul declarațiilor președintelui MP, Vuscan a precizat că nu-și va retrage candidatura.

"Există politicieni care intră în politică și își câștigă dosare și există oameni ca și mine care își asumă trecutul și acele evenimente tragice mi le asum. A existat o eroare fundamentală în presa locală. În acea sentință este prevăzută cauza accidentului: neacordarea de prioritate a celor care veneau din față. Mi-au tăiat calea. Un eveniment tragic din care toată lumea a suferit. (...) Culpa care mi-a fost reținută mie a fost că circulam cu 78 de km la oră", a spus el, precizând că a plătit "moral, civil și financiar" pentru acest accident.

Vuscan a susținut că nu a ascuns acest accident și că a vorbit despre acest lucru cu colegul său de la Bihor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...