Băsescu: Nota publicată de Rise Project e reală, problema este cât de reale sunt faptele

Băsescu: Nota publicată de Rise Project e reală, problema este cât de reale sunt faptele

Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a afirmat, joi, că nota publicată de Rise Project cu referire la Liviu Dragnea este reală, problema este cât de reale sunt faptele descrise în aceasta.

 "Urmăresc evoluția dezbaterii publice și ea a devenit mai consistentă după ce a apărut acea notă atribuită serviciului de informații al Ministerului de Interne și a fost procesată de Rise Project, și au adăugat și din investigațiile lor. Punctul meu de vedere este că acea notă este reală, oricât ar încerca doamna ministru Dan să spună 'nu știu', 'n-am găsit-o'. Problema este cât de reale sunt faptele relatate. Eu vă garantez că este o notă reală, problema este cât de reale sunt faptele descrise în notă și de ce ridică acest semn de întrebare. Pentru că, la rându-mi, târăsc după mine povestea Flotei, deși nimeni n-a reușit să arate o singură aprobare semnată de mine pentru vânzarea unei singure nave. Deci, plecând de la propria mea experiență, pun un semn de întrebare și pe această poveste", a declarat Băsescu, la B1 tv.

El a reamintit că l-a cunoscut destul de bine pe președintele PSD, Liviu Dragnea, în perioada în care acesta a fost membru PD, pe care l-a calificat ca fiind "viclean" și ''insistent''.

"Cât a fost prefect, dar și președinte al Consiliului Județean, indiferent dacă a fost la PD sau la PSD, era cel mai insistent personaj politic care se bătea să aloce bani din fondul special al drumurilor pentru Teleorman. Și i-am dat destui bani la vremea respectivă, când eram ministrul Transporturilor", a spus Băsescu.

El a adăugat că plecarea lui Liviu Dragnea s-a produs "într-o noapte" și a aflat despre aceasta din presă.

Băsescu a susținut totodată că Liviu Dragnea l-a lăsat pe "Mircea Geoană să se facă de râs" în noaptea de 6 decembrie 2009.

"Cred că Adrian Năstase a avut un rol, pentru că el trecea drept un politician din teritoriu extrem de descurcăreț. Numai că (...) el e un om limitat din punct de vedere al capacității de a înțelege lucrurile despre care vorbește, însă este un viclean și păcălește cu asta, mulți o iau drept inteligență, viclenia i-o iau drept inteligență. El e doar viclean, extrem de lipicios, unsuros chiar în unele situații când are interese și trebuie tratat drept la nivelul de unsuros. (...) Dacă vreți să-l vedeți pe Dragnea cel adevărat, priviți momentul când țopăia Geoană cu 'Mihaela, dragostea mea': în spate veți vedea un Dragnea trist, care știa că a pierdut alegerile, dar nu i-a spus, l-a lăsat să se facă de râs până la capăt. Ăsta e omul, deci e viclean. Aduceți-vă aminte că Ponta, care era purtătorul de cuvânt al lui Geoană în campanie, nu apare în poza aia. Și Ponta și Dragnea știau că Geoană a pierdut alegerile. A fost un baronaș al PD (...) A avut calități să fie un baronaș încă de mic, acea viclenie care l-a făcut să fie simpatic tuturor și să-i execute pe măsură ce i-a prins", a afirmat fostul președinte.

Traian Băsescu a susținut că "Liviu Dragnea a vândut" PSD "și interesele partidului" și s-a arătat totodată convins că acesta nu poate duce războiul cu DNA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 Așa o fi?

4 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

5 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…