Băsescu: Nu am făcut o coaliție cu PSD; am făcut o coaliție cu conștiința mea

Băsescu: Nu am făcut o coaliție cu PSD; am făcut o coaliție cu conștiința mea

Senatorul PMP Traian Băsescu spune că prin amendamentele propuse la proiectul legii grațierii a făcut ''o coaliție cu propria sa conștiință'', excluzând varianta unei înțelegeri cu PSD.

"Nu am făcut o coaliție cu PSD. Eu am făcut o coaliție cu conștiința mea. Dacă vă uitați pe toate televiziunile, oricine are probleme și iese la un televizor primul lucru pe care îl spune este 'Băsescu m-a băgat la pușcărie'. Conștiința de politician. Nu e adevărat — nu am băgat pe nimeni la pușcărie, dar dacă vă uitați pe orice post de televiziune eu sunt cel care i-am băgat în pușcărie. Cred că este un moment în care am obligația să încerc să fac ceva pentru ei chiar dacă nu am băgat pe nimeni în pușcărie", a afirmat miercuri Băsescu, după ședința Comisiei juridice.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

Decizia de grațiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ''pentru'' și trei ''împotrivă''.

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) și de Liviu Brăiloiu (PSD).

În varianta inițială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la grațiere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”