Băsescu: Relaţia cu SUA a făcut posibile scutul de la Deveselu şi bazele americane în România

Băsescu: Relaţia cu SUA a făcut posibile scutul de la Deveselu şi bazele americane în România

Băsescu: Relaţia cu SUA a făcut posibil scutul de la Deveselu, bazele americane în România

"Aderarea noastră la NATO are o valoare istorică", a spus Traian Băsescu, precizând că pentru prima dată în istoria sa România este aliată cu toate puterile occidentale, în acelaşi timp.

În plus, acesta a arătat că România se bucură în acest moment de cele mai bune condiţii de securitate din istoria sa modernă, prin umplerea de conţinut în relaţia bilaterală România-SUA.

"Relaţia noastră cu Statele Unite a făcut posibil scutul antirachetă de la Deveselu, relaţia cu SUA a făcut posibilă amplasarea de baze americane pe teritoriul României şi organizarea Summit-ului NATO de la Bucureşti. Relaţia cu SUA a făcut posibilă o angrenare fără precedent a structurilor militare şi de securitate ale României în angrenajul NATO", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a afirmat că, odată cu aniversarea a zece ani de la aderare, omagiem şi "adevăraţii eroi ai României, militarii români căzuţi sub drapel".

"Ei şi-au servit ţara cu onoare, devotament şi curaj. Niciodată nu vor fi suficiente cuvintele pentru a scoate în evidenţă sacrificiul acestor oameni sau pentru a omagia familiile lor. Nu cred că există o mai clară demonstraţie de loialitate decât propriul sacrificiu", a mai afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mulţumit şi cetăţenilor români care, într-o manieră admirabilă, au sprijinit reformele necesare aderării, adăugând că, fără ei, acest obiectiv important pentru România nu ar fi fost atins.

"Trebuie să le spunem cetăţenilor că aderarea la NATO ne-a adus şi multiple beneficii economice", a spus Băsescu, arătând că, începând din anul 2002, când România a fost invitată să adere la NATO, s-a produs o accelerare a dezvoltării economice a ţării, inclusiv creşterea semnnificativă a investiţiilor străine directe.

"Plasarea României sub umbrela protectoare a NATO a favorizat intensificarea dezvoltării României", a spus şeful statului.

Preşedintele a mai afirmat că aliaţii pot conta pe România.

"România şi-a demonstrat nu numai loialitatea, ci şi capacitatea de luptă", a mai declarat Traian Băsescu, arătând că în orice misiune România a fost, este şi rămâne alături de aliaţii săi "până la capăt, până când misiunea va fi îndeplinită".
"Aşa a făcut şi în Kosovo, şi în irak, şi aşa vom face şi în Afganistan", a mai declarat Băsescu.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...