Băsescu: UE va pierde mai mult decât Marea Britanie după Brexit

Băsescu: UE va pierde mai mult decât Marea Britanie după Brexit

Liderul PMP, fostul președinte Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că, în opinia sa, Marea Britanie nu va avea pierderi majore după ieșirea din Uniunea Europeană, apreciind că 'pierderile vor fi în Europa'.

În ce privește efectele asupra țării noastre, Băsescu a declarat că 'Brexitul' ar putea afecta românii care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, pe tinerii care doresc să studieze în această țară, dar și sumele pe care România le-ar putea obține din bugetul comunitar. Băsescu și-a exprimat, însă, îngrijorarea că retragerea din UE a Marii Britanii, care are cel mai mare potențial militar dintre statele Uniunii, ar putea crea probleme de securitate, pentru că 'una e să ai granița la Marea Neagră și una să o ai la Atlantic'.

Traian Băsescu a apreciat că România ar trebui 'să se bată' pentru a nu pierde niciun euro din bugetul 2014-2020 și să-și definească o axă de securitate direct cu Marea Britanie, și nu prin intermediul Bruxelles-ului.

'Nu e ca și cum cineva își ia pălăria și pleacă (...) Va fi un proces lung, să nu vă așteptați la un proces scurt (...) Întrebarea este cine pierde și cine câștigă. Părerea mea e că UE va pierde mai mult decât Marea Britanie', a spus Traian Băsescu, la B1TV.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

3 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

4 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…

5 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…