Bătălie pe Twitter între familia Trump şi primarul din New York, care ar putea candida la preşedinţie

Bătălie pe Twitter între familia Trump şi primarul din New York, care ar putea candida la preşedinţie

Primarul din New York, Bill de Blasio, s-a angajat de două zile într-o bătălie pe Twitter cu fiii lui Donald Trump, lăsând să se înţeleagă că are intenţia de a-şi anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din 2020 până vineri, relatează AFP.

Ostilităţile au început luni pe Twitter între primarul democrat din 2014 al capitalei financiare americane şi Eric Trump, unul dintre cei doi fii ai preşedintelui american rămaşi la New York pentru a-i administra societatea, Trump Organization.

Edilul a mers atunci la Trump Tower, aflat pe un celebru bulevard din Manhattan, împreună cu zeci de simpatizanţi, pentru a denunţa emisiile poluante ale acestui zgârâie-nori care simbolizează apogeul carierei de magnat al imobiliarelor a lui Donald Trump.

El a ameninţat Trump Organization cu milioane de dolari amendă, în baza unei noi legi municipale care obligă clădirile înalte să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030.

Eric Trump a ripostat cu o serie de patru tweet-uri, în care a calificat atacul primarului împotriva Trump Organization drept un "abuz de putere", în condiţiile în care primarii ar trebui "să susţină afacerile lor frumoase".

Bill de Blasio a ripostat la rândul său, acuzându-l pe Eric Trump şi pe familia sa că "trişează la plata impozitelor şi că şi-au lezat angajaţii de decenii". În replică, Eric Trump l-a acuzat pe Bill de Blasio că ruinează New York-ul, şi că "face oamenii să plece într-un număr record".

Donald Trump Junior, pasionat de Twitter, a intervenit pentru a-şi susţine fratele pe reţeaua socială, la fel ca şi fostul primar republican din New York, Rudy Giuliani, astăzi avocat al preşedintelui american.

Marţi seară, preşedintele american a ţinut şi el să arate că-şi susţine fiii şi a redistribuit pe Twitter un mesaj de-al lui Eric.

Pentru anumite media new-yorkeze, această dispută foarte publică cu familia Trump nu poate decât să îl ajute pe primar să câştige vizibilitate, în contextul în care a promis să anunţe până vineri dacă se va înscrie în cursa democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Mai multe media americane se aşteaptă ca Bill de Blasio, de 58 de ani, să-şi anunţe candidatura joi, ziua în care primarul urmează să se prezinte la inaugurarea unui nou muzeu de lângă Statuia Libertăţii, devenită un simbol al rezistenţei faţă de înăsprirea politicii privind migraţia a administraţiei Trump.

Deşi tatonează terenul de luni de zile, sondajele îi sunt foarte nefavorabile lui Bill de Blasio, chiar şi printre new-yorkezi. Ultimul, datând din aprilie, indica faptul că 76% dintre cetăţenii metropolei pe care o administrează nu-şi doresc ca el să candideze.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina