Bateria de rachete Patriot avariată în Ucraina a fost deja reparată și este complet funcțională

Bateria de rachete Patriot avariată în Ucraina a fost deja reparată și este complet funcțională

Baterie de rachete Patriot avariată de barajul de rachete rusești care a lovit Kievului a fost reparată, a anunțat joi Pentagonul, citat de CNN .

„Un sistem Patriot a fost avariat, dar acum a fost reparat și este (…) complet operațional”, a declarat adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh.

Reprezentantul Ministerului american al Apărării a refuzat să ofere alte detalii, redirecționând jurnaliștii către partea ucraineană. În același timp, ca răspuns la o altă întrebare, Singh a precizat că a fost vorba de „daune minore”, potrivit cotidianului ucrainean Pravda .

Ministerul Apărării din Rusia a susținut că a „distrus complet” cinci lansatoare ale sistemului american de apărare antiaeriană Patriot.

Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme americane de apărare aeriană, inclusiv împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră și balistice. Acesta include, de obicei, lansatoare, radare și alte mijloace auxiliare.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…