Bătrâni de la un centru din Voluntari, ascunși într-o casă în construcție din Tunari

Bătrâni de la un centru din Voluntari, ascunși într-o casă în construcție din Tunari

Cele 11 persoane vârstnice şi vulnerabile găsite luni seara într-un imobil din Tunari ar proveni de la un centru din Voluntari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

Cele 11 persoane sunt evaluate medical. Foto: Arhivă

În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov. Se continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale", se precizează într-o informare transmisă de IPJ Ilfov, scrie Agerpres.

Poliţiştii ilfoveni, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi personal medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au intervenit, luni seara, la un imobil în construcţie din Tunari, unde au fost găsite 11 persoane vârstnice şi vulnerabile , care ar fi fost relocate acolo pentru a nu fi găsite de autorităţi , potrivit unui comunicat de presă transmis anterior de IPJ Ilfov şi ISU BIF.

În această seară, în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media (Observator-Antena 1), poliţiştii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea. Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi", se afirmă în comunicat.

Potrivit sursei citate, cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-un spaţiu adecvat.

De asemenea, poliţiştii au demarat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu , pentru verificări specifice, mai menţionează sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat