Bayern Munchen, campioană în Bundesliga; SV Hamburg retrogradează pentru prima dată din primul eşalon

Bayern Munchen, campioană în Bundesliga; SV Hamburg retrogradează pentru prima dată din primul eşalon

Echipa Bayern Munchen a câştigat sâmbătă, pentru a şasea oară consecutiv, titlul de campioană a Germaniei la fotbal, în timp ce SV Hamburg va lua, pentru prima dată în cele 55 de sezoane ale Bundesligii, drumul eşalonului doi valoric.

Bayern Munchen a pierdut în ultima etapă, acasă, cu 1-4, partida cu VfB Stuttgart, un meci fără nicio miză pentru bavarezi, care îşi asiguraseră titlul ncă din luna aprilie.

VfB Stuttgart a deschis scorul în minutul 5, prin Daniel Ginczek, dar la pauză scorul a fost 1-1, Corentin Tolisso reuşind egalarea în minutul 21. În mitanul secund, Ginczek a mai reuşit un gol, celelalte două aparţinând lui Anastasio Donis (42) şi Chadrac Akolo (52).

Mult mai aprinsă a fost lupta n subsolul clasamentului. La Hamburg, fanii furioşi au aruncat fumigene şi petarde pe teren în timpul prelungirilor, obligând forţele de securitate să intervină iar meciul să fie întrerupt pentru 15 minute. SV Hamburg, locul 17, a câştigat cu 2-1 în faţa celor de la Borussia Moenchengladbach însă nu s-a putut salva de la retrogradare, în condiţiile în care Wolfsburg, locul 16, a învins cu 4-1 pe FC Koln, ''lanterna roşie''.

Schalke a încheiat sezonul pe locul 2, o poziţie nesperată la începutul campionatului, învingând în faţa propriilor suporteri, cu 1-0 pe Eintracht Frankfurt.

Hoffenheim a ocupat poziţia a 3-a după o victorie cu 3-1 în faţa Borussiei Dortmund, ambele echipe obţinând acelaşi număr de puncte, diferenţa făcând-o golaverajul.

Alte rezultate au fost:


Hertha Berlin - Leipzig 2 - 6
Freiburg - Augsburg 2 - 0
Bayer Leverkusen - Hanover 3 - 2
Mainz - Werder Bremen 1 - 2

Bayern Munchen a ocupat prima poziţie, cu 84 de puncte, Schalke 04 a încheiat pe locul secund, cu 63 de puncte, podiumul fiind completat de Hoffenheim, cu 55 de puncte, toate aceste echipe, alături de ocupanta locului 4, Borussia Dortmund, urmând să evolueze în Liga Campionilor în sezonul viitor.

În subsolul ierarhiei, Wolfsburg, locul 16, va juca un baraj pentru rămânerea în Bundesliga, în timp ce SV Hamburg şi FC Koln au retrogradat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”