BCR poate acorda clienţilor o perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit

BCR poate acorda clienţilor o perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit

BCR poate acorda clienţilor, în funcţie de situaţia individuală, o perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit, o reducere a ratei pe o perioadă limitată de timp sau extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii BCR.

"BCR este o instituţie cu un portofoliu de credite complex şi multe categorii de clienţi şi produse. Avem o experienţă extinsă în ceea ce priveşte măsurile de sprijin al clienţilor cu credite, pe care o aplicăm din 2010, de când am oferit suport pentru peste 200.000 de clienţi. Indiferent de COVID-19, în funcţie de situaţia individuală, BCR are soluţii concrete de reorganizare financiară a relaţiei cu
banca: perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit; reducerea ratei la credit pe o perioadă limitată de timp; extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată", menţionează sursa citată.

Reprezentanţii BCR susţin că sistemul bancar este solid şi rezistent pentru a găsi soluţii pe termen scurt şi pe termen lung iar băncile româneşti au experienţa unei crize prin care au trecut şi din care au învăţat lecţii valoroase.

"Apelul nostru este la calm şi la raţiune pentru că aşa vom găsi cele mai bune soluţii, eficiente şi sustenabile pe termen lung",. afirmă reprezentanţii băncii.

În cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, în linie cu autorităţile de reglementare, vor fi prelungite facilităţile de creditare pentru capitalul de lucru care au scadenţă până la sfârşitul lunii iunie, astfel încât sa le ajute să îşi desfăşoare activitatea normal în această perioadă dificilă.

"Repetăm apelul la calm şi la pregătirea unor soluţii sistemice, alături de autorităţile legislative şi de reglementare, asociaţii patronale şi asociaţii de clienţi. Vom lucra împreună cu clienţii noştri pentru a găsi măsuri adecvate şi personalizate pentru fiecare caz în parte, care să asigure o relaţie normală şi în viitor, fără a genera costuri nesustenabile sau alte probleme pentru aceştia. Este foarte important să gândim pe termen lung soluţii pentru întreaga economie românească - în special soluţii pentru IMM-uri, pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru strategii şi măsuri concrete de rezilienţă economică. Aceasta va fi provocarea pe termen lung. Pe termen scurt vom depăşi epidemia, pe termen lung va trebui sa începem să ne pregătim cu sprijin masiv pentru întreaga economie", au mai declarat reprezentanţii băncii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...