Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI a fost închisă pentru dezinfecţie şi curăţenie, fiind redeschisă vineri

Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI a fost închisă pentru dezinfecţie şi curăţenie, fiind redeschisă vineri

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a anunţat, duminică seara, că unitatea mobilă ATI a fost închisă în această săptămână, "a fost verificată", s-a făcut dezinfecţie şi curăţenie şi s-a redeschis vineri.

"Din octombrie este secţia mobilă. A fost închisă în această săptămână, a fost verificată, s-a făcut dezinfecţie şi curăţenie conform procedurilor pentru scăderea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale şi a fost redeschisă vineri", a declarat Mahler la Digi 24.

Ea a afirmat că toţi pacienţii din unitatea mobilă sunt infectaţi cu COVID cu forme severe, însă nu sunt intubaţi, ci ventilaţi non-invaziv.

"Vorbim despre pacienţi COVID în unitate mobilă. Institutul 'Marius Nasta' are trei departamente de terapie intensivă dacă luăm în calcul şi unitate mobilă: o secţie de terapie intensivă non-COVID, o secţie de Terapie Intensivă COVID în cadrul spitalului şi această unitate mobilă care a fost extrem de utilă în perioada în care numărul de cazuri era mare, acum însă este la capacitatea mult scăzută ca şi grad de ocupare. Este necesară pentru pacienţii cu risc iminent de a fi intubaţi. Doar doi pacienţi vor merge în secţie de Terapie intensivă COVID, ceilalţi vor fi manageriaţi pe secţie, însă cu echipamente de tip ventilaţie non-invazivă în cadrul secţiei. Niciun pacient nu este intubat. Pacienţii sunt neintubaţi, sunt pacienţi ventilaţi non-invaziv, însă cu forme severe", a explicat managerul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: George Onea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...