Bebelușul din Suceava a murit! El ajunsese în stare gravă la spital după ce preotul îl scufundase în cristelniță

Bebelușul din Suceava a murit! El ajunsese în stare gravă la spital după ce preotul îl scufundase în cristelniță

Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după ce preotul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei de botez a murit luni dimineață, scrie Monitorul de Suceava .

Conform sursei citate, bebelușul a murit în jurul orei 6.00, la secția de terapie intensivă, unde era intubat și ventilat mecanic.

Din primele informații, la botez copilul ar fi fost scufundat complet în apă, la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Inițial, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. Cercetările sunt în primă fază in rem, însă urmează a se îndrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba, scrie Monitorul de Suceava .

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că "botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

"După câteva minute, preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului, care l-a resuscitat și l-a transportat la spital.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale