Becali, răstignit la televizor: „Te-ai folosit de oameni, de cei care te-au ajutat!“

Becali, răstignit la televizor: „Te-ai folosit de oameni, de cei care te-au ajutat!“

Faptul că prezența în grupele Conference League contează pentru echipele românești, în primul rând, din perspectiva financiară, reiese și din decizia patronului FCSB, în ceea ce privește prețul biletelor pentru meciurile de pe teren propriu.

Gigi Becali vede în Conference League o mare oportunitate financiară. FOTO: Arhiva Adevărul

Excluzând sectorul VIP, unde vin oameni înstăriți (biletele costă între 300 și 700 de lei), tichetele pentru peluze și tribune au niște prețuri foarte mari pentru România: între 50 de lei și 200 de lei bucata. Și atenție: într-o primă fază, cele mai ieftine bilete, pentru peluze, urmau să aibă prețul de 100 de lei! Doar după o reacție furibundă a fanilor pe rețelele de socializare, FCSB a acceptat să reducă prețul la jumătate. Oricum, patronul Gigi Becali a recunoscut că scopul său e să câștige o sumă cât mai mare la meciurile de acasă.

Am făcut calculul să câștig 2,5 milioane de euro din bilete. La peluze, am redus prețul inițial la jumătate, după ce oamenii au făcut gălăgie. De aceea, le-am ieftinit pentru oamenii care sunt mai săraci. Dar cei care vor să vadă la tribune, la VIP, la loje, să dea bani! Să dea 30 de euro, e mult 30 de euro să stai la tribună?! Eu zic că, acasă, vom avea stadionul plin, la fiecare meci. Depinde și de prima partidă, cu West Ham, în deplasare. Dacă vom face un egal sau dacă vom câștiga, oamenii vor veni în număr mare pe stadion, în meciurile următoare“, a spus Gigi Becali.

Strategia patronului FCSB a fost criticată vehement de Basarab Panduru, la Orange Sport. „Mi se pare incredibil să ceri 100 de lei, în România, pe bilet! Când ai avut nevoie de suporteri, ai dat biletele cu 10 lei, au venit, te-au încurajat, au țipat. Cu Saburtalo, în retur, FCSB a câștigat și datorită fanilor. Ăsta e «mersi-ul». În grupe, prețul trebuia să rămână 10 lei, ca în preliminarii. Te-ai folosit de oameni, oamenii te-au ajutat, o parte din calificare e datorită lor“, a spus fostul internațional.

Conference League, prima etapă, joi

Grupa B

Anderlecht (Belgia) – Silkeborg (Danemarca) 19.45

West Ham (Anglia) – FCSB 22.00, Pro TV

Grupa G

Ballkani (Kosovo) – CFR Cluj 19.45, Pro Arena

Sivasspor (Turcia) – Slavia Praga (Cehia) 22.00

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...