Begu: Știu cum să abordez meciul cu Kerber, anul trecut am învins-o la Roma

Begu: Știu cum să abordez meciul cu Kerber, anul trecut am învins-o la Roma

Jucătoarea Irina Begu (35 WTA) a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că știe cum să abordeze din punct de vedere tactic întâlnirea de sâmbătă cu Angelique Kerber, numărul trei mondial, din deschiderea barajului pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup dintre România și Germania, mai ales că anul trecut a învins-o pe aceasta în turneul de la Roma, disputat tot pe zgură.

Begu a adăugat că este mult mai odihnită decât în urmă cu aproximativ o săptămână, când a pierdut în fața jucătoarei germane cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale turneului de la Charleston (Carolina de Sud).

"Cred că e bine, deși nu știu dacă are prea mare importanță dacă joc în primul sau în al doilea meci. Eu sunt pregătită să-mi fac treaba. Față de meciul precedent cu Angelique Kerber, de la Charleston, lucrurile stau altfel. Acum sunt mult mai odihnită, iar asta consider că este un atu. Tactic știu cum să abordez meciul, anul trecut am câștigat meciul de la Roma cu Kerber, am mai jucat și la Australian Open, pe hard. Va fi un meci interesant, împreună cu Alina Tecșor și cu antrenorul meu vom decide cum voi juca mâine", a spus jucătoarea română.

Irina Begu susține că presiunea din meciul de deschidere a întâlnirii cu Germania va fi pe umerii adversarei sale. "Faptul că jucăm acasă ne ajută foarte mult. Publicul a fost de fiecare dată în spatele nostru și ne-a ajutat, așa că mâine cred că presiunea va fi pe Kerber, nu pe mine", a explicat numărul 35 mondial.

Irina Begu (25 de ani) și Angelique Kerber (28 de ani) s-au întâlnit până acum de cinci ori, jucătoarea germană conducând cu 3-2. Ultima oară, cele două s-au întâlnit la 8 aprilie, în sferturile de finală ale turneului de la Charleston, unde jucătoarea germană s-a impus cu 6-2, 6-3.

Conform tragerii la sorți de vineri, Irina Begu o va întâlni pe Angelique Kerber, sâmbătă, de la ora 13,00, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele de tenis ale României și Germaniei, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup.

Al doilea meci de simplu le va opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).

Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

În februarie, în primul tur al competiției, România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu