Beijingul îl acuză pe Trump că ''se sustrage de la obligaţiile sale'' faţă de OMS

Beijingul îl acuză pe Trump că ''se sustrage de la obligaţiile sale'' faţă de OMS

China i-a reproşat marţi preşedintelui american Donald Trump că "se sustrage de la obligaţiile sale" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ameninţări ale preşedintelui american că va îngheţa pe termen nedefinit finanţarea pentru această agenţie a ONU, transmite AFP.

Acest demers al şefului Casei Albe, care reproşează OMS că este prea indulgentă cu Beijingul, urmăreşte "să întineze eforturile Chinei faţă de epidemia" de COVID-19, a denunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian.

Trump a ameninţat luni să reconsidere apartenenţa SUA la OMS dacă agenţia nu se angajează să aplice "îmbunătăţiri substanţiale" în funcţionarea sa în decurs de 30 de zile, denunţând această instituţie că ar fi demonstrat o "lipsă alarmantă de independenţă" faţă de China.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat presei marţi că SUA încearcă să denigreze China şi au calculat greşit încercând să dea vina pe China pentru a evita să recunoască propria responsabilitate pentru modul de gestionare a crizei de către Washington. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…