BEJ Gorj afirmă că nu s-a încălcat legea în cazul votului lui Ion Călinoiu (PSD)

BEJ Gorj afirmă că nu s-a încălcat legea în cazul votului lui Ion Călinoiu (PSD)

Locțiitorul președintelui BEJ Gorj, judecătorul Florentina Săvulescu, a declarat, duminică, referitor la situația candidatul PSD la funcția de consilier județean, Ion Călinoiu, care a votat la altă secție decât cea la care era arondat, că legea nu prevede o interdicție în acest sens atât timp cât nu este înregistrat un vot multiplu.

Potrivit sursei citate, președintele respectivei secții de votare i-a permis lui Ion Călinoiu să voteze în urma verificării cărții de identitate, stabilindu-se că acesta nu a mai votat în altă parte.

"Legea are o prevedere clară că fiecare trebuie să voteze la secția la care este arondat, dar în același timp nu există o interdicție ca alegătorul să nu voteze la o altă secție pe listele suplimentare, bineînțeles în condițiile în care este în orașul unde este el arondat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi cam asta este aspectul. Nu este o mare ilegalitate că s-a votat la o altă secție decât cea unde domnul Călinoiu este arondat. Președintele secției de votare hotărăște. Acum ideea este ca alegătorul să nu se prezinte la două secții de votare să încerce să voteze apoi și la secția unde este arondat, acolo apare o problemă. Dar în cazul de față asta nu s-a întâmplat. Deci domnul Călinoiu a votat acolo pentru că așa cum a spus, probabil i-a fost mai aproape, președinta de secție i-a permis, cartea de identitate i-a fost verificată, s-a constatat că nu a mai votat în altă parte și asta e toată starea de fapt", a spus Florentina Săvulescu.

Ion Călinoiu a votat duminică la o secție din centrul municipiului Târgu-Jiu și nu la cea din incinta Colegiului Național "Virgil Madgearu" unde era arondat, fiind însoțit de soție și cei doi fii, dar și de deputatul Victor Ponta.

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu susține că în sectorul 1 al Capitalei și în județele Prahova, Ialomița și Gorj s-au produs mai multe nereguli în desfășurarea procesului electoral.

În opinia sa, "la granița dintre trist și comic" se află situația de la Gorj, unde președintele CJ, Ion Călinoiu, a fost lăsat să voteze la altă secție decât cea la care era arondat. "Din slugărnicie pentru dl Ponta, dl Călinoiu a încălcat legea cu complicitatea președintelui biroului electoral al secției de votare respective", a susținut Voicu.

AGERPRES/(A — autor: Irina Poenaru, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Citiți mai mult:

LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…