Bejinariu: I-am rugat pe colegi să dea un vot conform conștiinței; De ce să demisionez? Sunt nevinovat

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a declarat luni că le-a cerut colegilor parlamentari să voteze conform conștiinței, afirmând că nu intenționează să demisioneze din Parlament deoarece este nevinovat.

"I-am rugat pe colegii mei să se uite pe materialul probator și să dea un vot conform conștiinței fiecăruia", a afirmat Bejinariu, după audierea sa în Comisia juridică.

El a spus că nu îl surprinde decizia deputaților din Comisia juridică de a da un aviz favorabil în privința cererii de urmărire penală.

"Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu mă surprinde nimic, deoarece Comisia juridică dă, în general, un vot pe formă și nu pe conținutul dosarelor sau referatului transmis de procurori", a adăugat deputatul.

Bejinariu a arătat că nu intenționează să demisioneze din funcția de deputat, așa cum au solicitat liberalii, deoarece se consideră nevinovat.

"De ce să demisionez când acuzațiile de abuz în serviciu nu mi se par relevante, ținând cont că toate acele documente pe care le-am semnat alături de alți miniștri aveau toate avizele de la Ministerul Justiției, Consiliul Legislativ (...). Nimeni nu a spus niciodată că nu este așa", a susținut Bejinariu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat luni aviz favorabil cererii DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 2'. Potrivit vicepreședintelui comisiei Ciprian Nica, au votat 'pentru' 11 deputați, cinci au fost 'împotrivă', doi s-au abținut, patru voturi au fost anulate.

Raportul Comisiei juridice este programat să fie discutat în plenul Camerei Deputaților de la ora 16,00.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut săptămâna trecută sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea, pe vremea în care a deținut funcția ministerială, a infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorii susțin că Bejinariu, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern, prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?