Belarus acuză Franţa de ''piraterie aeriană''

Belarus acuză Franţa de ''piraterie aeriană''

Autorităţile de la Minsk au acuzat miercuri Franţa de ''piraterie aeriană'' pentru că a refuzat intrarea în spaţiul său aerian a unui avion din Belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona, relatează AFP.

''Acesta este un fapt absolut scandalos şi un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană'', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Belarus, Anatoli Glaz, potrivit unui comunicat.

Un avion de pasageri din Belarus care efectua o cursă între Minsk şi Barcelona a făcut cale întoarsă miercuri , indică datele de pe site-ul Flightradar24, după ce pilotul a fost anunţat în Polonia că este posibil să nu poată pătrunde în spaţiul aerian francez, notează Reuters.

Liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair care efectua o cursă Atena-Vilnius şi în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...